Huevos a la Vasca

Ingrediënten: 8 eieren, 200 g asperges, 100 gr gekookte mosselen, 4 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, bloem, olijfolie, visbouillon, bieslook, zout, peper

Bereidingswijze:
Hak de knoflook en de sjalotjes fijn. Doe drie eetlepels olijfolie in een pan en zet deze op het vuur. Sauteer daarin de knoflook en sjalotjes tot ze gaar zijn en roer er dan een beetje bloem doorheen en vervolgens 6 soeplepels visbouillon. Blijf roeren totdat het indikt.

Breng op smaak met peper en zout. Snij de asperges en de mosselen klein en doe die erbij. Verdeel nu over vier aardewerken schaaltjes.

Breek in elk schaaltje twee eieren en bestrooi met gehakte bieslook. Doe in de oven of gril en zorg dat het eiwit gaar wordt maar het eigeel vloeibaar blijft.

Serveer met stokbrood.